GEGEVENS - NOTEBOOKS

TOEGANG TOT GEGEVENS

Sentinel-1

Als constellatie van twee satellieten in een polaire baan dragen deze een 12 meter lange, geavanceerde ‘Synthetic Aperture Radar’ (SAR) die in de C-band werkt. De Sentinel-1 constellatie biedt een grote betrouwbaarheid, verbeterde overvliegtijden, geografische dekking en snelle dataverspreiding ter ondersteuning van operationele toepassingen in de prioritaire gebieden zeebewaking, landbewaking en noodhulpverlening. Sentinel-1 is een missie met een beeldvormingsradar die continu dag en nacht, ongeacht het weer beelden levert. Dit is met name handig voor het opvolgen van gebieden waar het langdurig donker is – zoals het noordpoolgebied – of voor het leveren van beelden voor hulpverlening tijdens extreme weersomstandigheden.

GET DATA

 

Sentinel-2

Sentinel-2 draagt een innovatieve multispectrale beeldsensor met een brede swath en hoge resolutie met 13 spectrale banden met zich mee voor een nieuw perspectief op ons land en vegetatie. De combinatie van een hoge resolutie, nieuwe spectrale mogelijkheden, een swath-breedte van 290 km en regelmatige overvliegtijden levert ongekende beelden van de aarde op.

EXPLORE! GET DATA

 

Sentinel-3

Sentinel-3 zal de oceanen, het land, het ijs en de atmosfeer op aarde systematisch meten om grootschalige wereldwijde dynamische processen te kunnen volgen en begrijpen. Deze gaat essentiële informatie voor oceaan- en weersvoorspellingen bijna realtime leveren door de topografie van het zeeoppervlak, de oppervlaktetemperatuur van de zee en het land, en de oppervlaktekleur van de oceaan en het land met een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te meten.

BESCHIKBAAR IN 2019

NOTEBOOKS

Een notebook is een webtoepassing waarmee men documenten kan maken en delen die live-code, vergelijkingen, visualisaties en gewone tekst bevatten. Deze is gebaseerd op de Open Source Jupyter-notebooks toepassing en afgestemd op de noden  van remote sensing gebruikers. Elke notebook heeft directe toegang tot de datasets van Terrascope, PROBA-V, SPOT-VGT en Copernicus Global Land. Meer weten...

NAAR NOTEBOOKS

VIRTUAL MACHINE

Met een Virtual Machine (VM), krijgt een ontwikkelaar of onderzoeker makkelijk toegang tot de Terrascope cloud omgeving en hierdoor ook tot het volledige Terrascope data archief samen met een aantal krachtige tools en libraries om te werken met de data (e.g. SNAP toolbox, GRASS GIS, QGIS) of om applicaties te ontwikkelen en te testen (R, Python of Java).
Na een prototyping fase, kan de Terrascope processing omgeving worden gebruikt voor data processing op grotere schaal. Voor meer info...

VM aanvragen