SENTINEL-1 BEELDEN BESCHIKBAAR

13/05/2019
Naast de uitbreiding met PROBA-V beelden en Copernicus Global Land producten, bieden we nu ook Sentinel-1 beelden aan. Bekijk, vergelijk en exporteer Sentinel-1 beelden via de nieuwe versie van Terraviewer.

De Sentinel-1-satellieten gebruiken RADAR om de aarde in beeld te brengen. RADAR maakt het mogelijk om data op te nemen op bewolkte momenten alsook overdag en ‘s nachts. De meeste plaatsen in België worden elke 2-3 dagen afgebeeld. We tonen een kleurenbeeld, dat de RADAR-weerkaatsing in twee polarisaties bevat

• Het rode kanaal bevat de Verticaal-Verticale (VV) weerkaatsing
• Het groene kanaal bevat de Verticaal-Horizontale (VH) weerkaatsing
• Het blauwe kanaal bevat de verhouding tussen VV/VH

 

De meeste wateroppervlakken (en andere vlakke oppervlakken, zoals start- en landingsbanen van luchthavens) kleuren blauw, omdat de RADAR-weerkaatsing gering is (ze wordt door water geabsorbeerd, en door vlakke oppervlakken weggekaatst). Bebouwde gebieden zie je in geeltinten, wat aangeeft dat VV en VH weerkaatsingen ongeveer even groot zijn zijn. Bossen zijn meestal grijs, omdat ze de RADAR-straling in alle richtingen weerkaatsen. Metalen voorwerpen zijn goede reflectoren, vandaar dat de windkrachtparken en schepen in de Noordzee heel duidelijk zichtbaar zijn (om dit te zien, zet u de straatoverlay onderaan in het deelvenster ‘Lagen’ best uit).

 

INSIGHTS
FROM SPACE

door het aanbieden van een gebruikersvriendelijk platform voor toegang tot satellietgegevens en afgeleide informatie aan Belgische gebruikers.