Cases

Het aanmaken van continentale gewastypekaarten met openEO

In deze case tonen we hoe je continentale gewastypekaarten kan maken via openEO. Ontdek meer over de mogelijkheden, opzet en uitdagingen.

Het monitoren van windsnelheid met Sentinel-1

Wind is een belangrijke hulpbron om de transitie naar groene energie mogelijk te maken en de uitstoot van broeikasgassen, oorzaak van de klimaatverandering, een halt toe te roepen. Ontdek hoe windsnelheid en -richting kunnen ingeschat worden aan de hand van Sentinel-1.

Remote sensing oplossingen voor waterbeheer

Ontdek hoe ze bij Rijkswaterstaat al enkele jaren remote sensing oplossingen gebruiken voor het beheer van wateroppervlaktes en opvolgen van volksgezondheid.

Urban Heat Islands in kaart brengen met gecombineerde Sentinel-2 en Sentinel-3 observaties

Ontdek een voorbeeldtoepassing waarin we Sentinel-3 Land Surface Temperature (LST) data combineren met Sentinel-2 reflectantiedata om gedetailleerde informatie aan te bieden over het Urban Heat Island effect.

WorldCover brengt globale landbedekking in kaart

Ontdek meer over WorldCover, de globale landbedekkingskaart met een resolutie van 10 m op basis van Sentinel 1 en 2 gegevens.

Het bewaken van vervorming van bruggen met Sentinel-1

In het MOSCI-project hebben IMDC en VITO de haalbaarheid van het gebruik van InSAR-technologie voor het monitoren van grote constructies zoals bruggen bekeken. Deze remote sensing-technologie maakt gebruik van gratis beschikbare Sentinel-1-gegevens waarmee we honderden bruggen tegelijk kunnen bewaken.

SARSAR case

Automatische opvolging van brownfield herontwikkeling met Sentinel

Sentinel-1 en Sentinel-2 gegevens voor stedenbouw en landbeheer.

TerraFlood use case

TerraFlood: overstromingen in kaart brengen met behulp van Sentinel-1

TerraFlood is een 'Virtual Machine' applicatie (virtuele applicatie) die ruimtelijk consistente overstromingswaarnemingen oplevert, onafhankelijk van de weersomstandigheden.

FARSEER to monitor vector-borne diseases

Voorspellen en monitoren van vector-overgedragen ziektes

Ontdek meer over FARSEER, een gloednieuwe tool die satellietgegevens van onder andere MODIS-, VIIRS-, PROBA-V- en Sentinel-satellieten gebruikt om vector-overgedragen ziektes te voorspellen en te monitoren, om zo mogelijke nieuwe uitbraken te voorkomen.

Californian wildfires monitoring with Sentinel-5P TROPOMI

Monitoring van atmosferische gassen bij bosbranden

Ontdek hoe Sentinel-5P TROPOMI ingezet wordt voor het opvolgen van atmosferische gashoeveelheden bij grootschalige bosbranden.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!