Terrascope diensten nu ook beschikbaar via ESA's Network of Resources

Terrascope diensten aanvragen via ESA's Network of Resources

Het Network of Resources (NoR) is een klantgericht, open netwerk van aardobservatietoepassingen dat Europese aardobservatiemiddelen samenbrengt waaronder satellietbeelden, software, applicaties en IT-Infrastructuur. Door verschillende verwerkingsplatformen te combineren, ondersteunt NoR gebruikers bij het aankopen van diensten en vergroot daardoor de integratie van aardobservatie-gegevens en -informatie voor bredere wetenschappelijke, sociale en economische doeleinden. Het gebruik van deze middelen versnelt de verwezenlijking van wetenschappelijke doelstellingen en het verspreiden/delen van de resultaten.


Sinds 2020 kunnen gebruikers ook volgende Terrascope diensten aanvragen via NoR

  • Hadoop beeldverwerkingsomgeving om sneller grote datasets te verwerken alsook beeldverwerkingsketens te vereenvoudigen
  • OpenStack private cloud omgeving, om een virtuele onderzoeksomgeving aan te vragen en te gebruiken 
  • Gedeelde blokopslag voor uw maandelijkse virtuele machines 
  • Langdurige tapeopslag die is aangesloten op het VITO-platform

     

plaats uw aanvraag

Financieringsmogelijkheden via NoR

Het NoR-initiatief biedt de mogelijkheid tot financiële ondersteuning van projecten die worden gefaciliteerd door de EO Resource Tier Layer en de Front-end Platform Service Layer.

De EO Resource Tier Layer bestaat uit cloudinfrastructuren met verzamelde gegevens en biedt de 'back-end'-functionaliteit waar gebruikers hun tools, algoritmes en services kunnen hosten.
Nadat je een aanvraagformulier hebt ingediend, onderzoekt ESA of het project in aanmerking komt. Goedgekeurde aanvragen ontvangen een voucher voor de geselecteerde diensten. Hiermee kan de aanvrager gratis gebruik maken van die diensten voor onderzoek en productontwikkeling, tot aan de pre-commerciële demonstratie.

Klik hier voor meer informatie over de sponsormogelijkheden en procedure.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!