Aan de slag met de viewer? Stel nu eenvoudig jouw voorkeuren in!

Aan de slag met de viewer? Stel nu eenvoudig jouw voorkeuren in!

Begin dit jaar lieten we al weten dat er heel wat nieuwe functionaliteiten op het programma staan om onze EO-viewer en web services continu te verbeteren.

Ontdek alvast enkele nieuwe functionaliteiten die reeds beschikbaar gemaakt zijn in onze EO viewer.
 

 • Wolkenpercentage
  Via het wolksymbool kon je al eenvoudig jouw voorkeur ingeven voor de maximale hoeveelheid wolken die de beelden mogen bevatten. Nu wordt het door jou ingestelde wolkenpercentage ook onthouden.

 

 • Straat-overlay en achtergrondkaart

  Via de instellingen (kaartsymbool bovenaan rechts) kan u snel de achtergrondkaart (satelliet of stratenkaart) kiezen. Daarnaast kan u ook de straat-overlay eenvoudig in- en uitschakelen. 

 

 • Kalender

  Als voorbereiding voor de uitbreiding van de Sentinel-2 data van de Benelux naar Europa werd de kalenderfunctionaliteit aangepast: de opnamedagen worden nu pas ingekleurd wanneer je voldoende inzoomt (wanneer de schaalbalk onderaan rechts in de viewer 5 km of minder aangeeft)
   

 • Interessegebieden

  Via de tab “Interessegebieden” kan je nu ook je eigen polygonen (in de vorm van shapefiles of KML bestanden) opladen. Hiermee kan je nadien snel en eenvoudig tijdsreeksen berekenen. De meest gebruikte projectsystemen zijn bruikbaar in onze viewer waaronder ook de Belgische projectiesystemen zoals Lambert2008. De maximale grootte van een op te laden bestand is 1 MB.

 

 • Delen

  Deel uw beelden of kaarten nu eenvoudig via Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp. Delen via  Google+ wordt vanaf heden niet langer ondersteund.

 

Indien u nog bepaalde functionaliteiten in onze viewer mist mag u deze steeds doorgeven via het Terrascope forum. Wij bekijken met plezier of deze functionaliteiten in de toekomst mee kunnen ontwikkelen.

Als u (technische) problemen ervaart, aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen zodat wij deze zo snel mogelijk kunnen oplossen en de gebruiksvriendelijkheid continu kunnen verbeteren.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!