Nieuwe CropSAR service beschikbaar via EOplaza

Wolkenvrije tijdreeksen op pixelniveau

In 2019 bracht VITO Remote Sensing een baanbrekende technologie uit die Sentinel-1-radar en Sentinel-2 optische satellietgegevens combineert om wolkenvrije tijdreeksen van biofysische indicatoren zoals NDVI op veldniveau te genereren. Sindsdien gebruiken we deze service ook om de tijdreeksservice van onze Terrascope-viewer op te schalen.
Wanneer je de informatie van een specifiek gebied gaat bekijken, wordt de FAPAR-waarde afgeleid van CropSAR, dat Sentinel-1- en Sentinel-2-gegevens integreert om kwaliteitsverlies door bewolkte dagen te ondervangen.

Nu brengt VITO Remote Sensing een tweede CropSAR-service uit, die wolkenvrije tijdreeksen op pixelniveau genereert. Met deze service kan je elke pixel van een regio gedetailleerd analyseren in plaats van je op één veld te concentreren. 

  • CropSAR 1D 
    De originele CropSAR-technologie combineert Sentinel-1-radar en Sentinel-2 optische satellietgegevens om wolkenvrije tijdreeksen van biofysische indicatoren zoals NDVI op veldniveau te genereren. CropSAR 1D is een waardevolle service om inzicht te geven in  gewasprestaties.
  • CropSAR 2D
    De nieuwe CropSAR-service genereert biofysische indicatoren op pixelniveau, zoals NDVI, FAPAR en FCOVER, maar kan ook tijdreeksen van natuurlijke kleuren- en kleurinfraroodbeelden genereren, en meerdere toepassingen buiten de landbouw ondersteunen.

 

New CropSAR 2D time series

 

Beide CropSAR services zijn beschikbaar via Terrascope’s EOplaza, waar ze openEO gebruiken om schaalbare beeldverwerkingsprocessen te ondersteunen zonder grote inspanningen van de gebruikers. Je kan een CropSAR-verzoek starten met slechts enkele regels code en een internetverbinding.

Meer informatie over de CropSAR-technologie en -diensten legt Kristof Van Tricht uit in zijn nieuwste blogpost ‘New CropSAR service provides cloud-free time series at pixel level’.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!