Nieuwe data en diensten in 2022

Nieuwe data en diensten in 2022

Ook in 2022 staan er weer heel wat nieuwe ontwikkelingen op het programma om ons aanbod, de EO viewer alsook de web services nog te verbeteren. Hier is een overzicht van wat u de komende maanden nog mag verwachten.
 

 • SENTINEL-3 DATA
  Naast Sentinel-1, Sentinel-2 en Sentinel-5P data zullen we in 2022 ook data van de Sentinel-3 satellieten toevoegen aan ons aanbod. We zullen de Global Synergy data (voortzetting van de POT-VEGETATION en PROBA-V tijdreeksen) en Land Surface Temperature data aanbieden. Met de SPOT-VEGETATION en Sentinel-3 data zullen we uiteindelijk ononderbroken tijdreeksen kunnen maken sinds 1998. Dit is interessant om de evolutie van vegetatie en klimaatverandering te bestuderen.
  (verwacht medio 2022)
   
 • Nieuwe Sentinel-5P products
  In 2022 breiden we ook ons aanbod van Sentinel-5P dataproducten uit. In samenwerking met BIRA/IASB en KNMI, zullen we dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse wereldwijde composieten van atmosferische hoeveelheden van methaan, formaldehyde en zwaveldioxide aanbieden om onze gebruikers een beter inzicht te geven in atmosferische processen. Dit naast de nu al beschikbare koolmonoxide- en stikstofdioxideproducten. Voor Europa zullen we ook een verbeterd stikstofdioxideproduct introduceren.
 • PROBA-V collection 2
  We ronden in 2022 ook de reprocessing van alle PROBA-V data (2013-2020) af. De herwerkte data zullen via Terrascope ter beschikking gesteld worden.
   
 • Technical maintenance and upgrades
  Naast de bijkomende dataproducten blijven we uiteraard ook investeren in onze diensten en infrastructuur. Wij volgen de laatste technieken op om onze softwaresystemen volledig up-to-date te houden, waaronder het besturingssysteem van onze servers, openStack en de Hadoop-cluster.

  Ook volgen we de ontwikkelingen van ESA in de verwerkingsprocedures voor de Sentinel-producten. 

  openEO zal zoveel mogelijk gebruikt worden als backend-technologie.

  Onze catalogus zal in 2022 ook toegankelijk worden via een STAC API, naast de bestaande opensearch API.
   

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.
 

Neem deel aan onze webinars

We organiseren ook dit jaar enkele nieuwe Terrascope webinars. Tijdens deze webinars tonen we u graag welke aardobservatiegegevens en -diensten beschikbaar zijn en hoe deze gebruikt worden om objectieve informatie of advies op te halen. Neem deel aan onze webinars en ontdek of Terrascope ook uw projecten of diensten kan ondersteunen.

 

Webinars 2022

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!