Nieuwe Sentinel-1 data beschikbaar

Nieuwe Sentinel-1 data beschikbaar

Sinds 1 juli 2020 kan u via onze viewer ook coherentiedata raadplegen. Deze nieuwe producten zijn voornamelijk interessant voor het opvolgen of in beeld brengen van:

  • Landoppervlakte
  • Detectie van wijzigingen in de tijd
  • Gewassen

Coherentiedata zijn uitermate interessant wanneer u gebieden in kaart wil brengen na bijvoorbeeld een natuurramp of om gewassen en oogsten op te volgen.

Coherentie is een maat van de gelijkenis tussen twee opeenvolgende Sentinel-1 opnames, die elke 6 dagen gemaakt worden. Als de opgenomen objecten precies hetzelfde zijn, is de coherentie gelijk aan 1; als ze totaal verschillend zijn, is de coherentie 0. Dit wil zeggen dat bebouwde of stedelijke gebieden een hogere waarden hebben dan bijvoorbeeld vegetatie of gewassen die een lagere waarden hebben doordat ze continu veranderen (worden beïnvloed door de wind, groei, …). Bij gewasopvolging kan je bijvoorbeeld het oogsten zien, want na de oogst is het veld kaal en verandert het weinig op 6 dagen. De lage coherentie van het gewas wordt dus plots de hoge coherentie van de kale grond.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!