Terrascope services, voor al uw beeldverwerking

Terrascope biedt een schat aan aardobservatiegegevens en verwerkingsdiensten aan die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. De gegevens en diensten zijn voor iedereen beschikbaar, gratis. Maar welke gegevens dienen jouw doel het best? En hoe begin je er aan?

 

Verschillende diensten gratis beschikbaar

De Terrascope viewer en analysemogelijkheden zijn gratis beschikbaar voor iedereen.

Van zodra je je registreert, ontvang je nog meer gegevens en verwerkingsmogelijkheden gratis:

  • een Jupyter Notebook-omgeving die wordt uitgevoerd op de Terrascope-backend, dichtbij de gegevens, met 100 GB Private en 100 GB Public mappen voor het opslaan van resultaten of andere gegevens
  • een LINUX virtuele machine (op aanvraag), met 4 CPU-cores, 8 GB RAM, 4 GB SWAP en 80 GB schijfruimte (naast de Public en Private mappen die ook toegankelijk zijn)
  • een gratis saldo van 1000 verwerkingscredits voor openEO en EOplaza dat elke maand terug wordt aangevuld
  • de Terrascope catalogus, download- en OGC diensten

Extra middelen voor grootschalige projecten

Wanneer je meer capaciteit of credits nodig hebt voor het verwerken van aardobservatie (EO)-gegevens, kan je eenvoudig extra middelen aanvragen. Deze aanvullende dienst is gericht op Belgische Federale Wetenschappelijke Instituten, Belgische onderzoeksprojecten en -diensten en Belgische start-ups. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om te zien of je extra middelen kan ontvangen zoals: 

  • meer verwerkingscredits, te gebruiken op openEO of EOplaza
  • een krachtigere virtuele machine (extra cores, RAM, SWAP of schijfruimte)
  • gedeelde opslag om samenwerking te vergemakkelijken
  • engineeringondersteuning

Deel of zoek workflows via EOplaza

EOplaza is een innovatief platform om via Terrascope services van derden te delen. Als je een workflow hebt opgezet die nuttig kan zijn voor anderen, aarzel dan niet om deze te delen met de bredere Terrascope-gemeenschap. Dit komt onze gebruikers ten goede door direct herbruikbare workflows aan te bieden, waardoor ze tijd besparen bij het maken van nieuwe. Bovendien biedt het jou ook meer zichtbaarheid en waardevolle feedback.

Met de enorme hoeveelheid gegevens en mogelijkheden kan het moeilijk zijn om de beste code te vinden, de juiste workflow op te zetten, … Via de gebruikersondersteuning van Terrascope kan je snel en eenvoudig de FAQ, het gebruikersforum en het documentatieportaal raadplegen. Als je specifieke ondersteuning nodig heeft, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

 

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!