WorldCover globale landbedekkingskaarten en Sentinel mozaïeken

Waardevolle gegevens over ons aardoppervlak

Terrascope biedt nu ook de ESA WorldCover landbedekkingskaarten en mozaïeken aan. De wereldwijde landbedekkingsgegevens van WorldCover bieden enorm veel waardevolle gegevens over ons aardoppervlak die interessant zijn voor verschillende toepassingen.

In 2021 bracht WorldCover de WorldCover 2020-kaart uit, de eerste globale landbedekkingskaart op een resolutie van 10 meter, gebaseerd op satellietbeelden van zowel Sentinel-1 als Sentinel-2. Een jaar later, in oktober 2022, bracht het WorldCover-consortium een verbeterde versie van deze kaart uit voor het jaar 2021, en eerder dit jaar deelden ze ook de WorldCover Sentinel-1 en Sentinel-2 jaarlijkse mozaïeken. De jaarlijkse mozaïeken van WorldCover bevatten een synthese van de satellietbeelden van Sentinel-1 en Sentinel-2 van één jaar. Ze bevatten hierdoor een schat van waardevolle objectieve informatie over ons aardoppervlak waardoor ze interessant zijn als brondata voor verschillende andere toepassingen. Door deze kaarten te gebruiken kan men namelijk tijd en kosten besparen voor het verwerken van de uitgebreide hoeveelheden satellietgegevens.

 

WorldCover gif

Een enorme hoeveelheid aan objectieve satellietgegevens tot uw beschikking

Terrascope streeft ernaar om de toegang tot open-source satellietgegevens gemakkelijk te maken. Daarom breiden we ons aanbod van gegevens voortdurend uit, nu door de WorldCover-kaarten op te nemen. De WorldCover-gegevenscollecties zijn beschikbaar in de Terrascope viewer en het AWS Open Data Register. Gebruikers kunnen verschillende kaarten bekijken, gegevens vergelijken en geselecteerde producten downloaden. De WMS-lagen zijn ook beschikbaar via de Terrascope WMS-service.

 

 

WorldCover annual composite

 

Terrascope biedt onderzoekers, organisaties, publieke instanties en overheden objectieve satellietbeelden en gegevens die cruciaal zijn om weloverwogen en duurzame beslissingen te nemen, en de transitie naar een duurzamere toekomst te vergemakkelijken. Meer informatie over de collecties en lagen vind je op de WorldCover website of lees ook de blogs WorldCover taking it to the next level en Simplify your processing with the WorldCover annual composites.

Indien u meer informatie wil ontvangen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via het contactformulier onderaan deze pagina.

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!