Neem deel aan de 2de editie van de Copernicus MOOC
Na een succesvolle eerste editie organiseert Copernicus een tweede editie van de Copernicus MOOC. Copernicus MOOC is een online training waarin u met behulp van verschillende use case en succesverhalen leert hoe u aardobservatiedata en services kan gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en relevante diensten te ontwikkelen.
De 2de Copernicus MOOC start op maandag 14 september 2020 en is voor iedereen toegankelijk. Registreer je nu gratis en volg 12 modules in 12 weken (24 uur in totaal, Engelstalig), inclusief meer dan 24 inspirerende use cases die u de waarde van Copernicus satellietdata aantonen en hoe u deze producten en diensten kan in de praktijk kan inzetten.
Tijdens de sessie ‘Air quality, water pollution and ecosystem health monitoring’ (beschikbaar vanaf 26/10) leer je ook meer over de WaterMonitor, een tool die we ontwikkelden voor het Vlaamse gewest en de Vlaamse Milieumaatschappij om een groot aantal waterwegen alsook open wateren in kaart te brengen. Jurgen Everaerts zal uitleggen hoe we satellietdata gebruiken om algen op te sporen en de concentratie van chlorofyl op te volgen.
De Copernicus MOOC (Massive Open Online Course) is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het is ontwikkeld door het Competence Center van de Universiteit van Luxemburg en PwC voor de Europese Commissie. De 2de editie wordt aangeboden tussen september en december 2020.
Aan de eerste editie namen al meer dan 3.000 deelnemers deel. Schrijf je nu in en ontdek de kracht van satellietdata.