openEO - Terrascope webinar

Opnames webinar: Vereenvoudigen van beeldverwerking voor aardobservatie met behulp van openEO

Tijdens deze webinar introduceerden we openEO, een nieuwe aanpak om te werken met aardobservatiedata. Je kan zien hoe openEO op een eenvoudige en uniforme manier toegang biedt tot grote beeldverwerkingsdiensten in de cloud en hoe je aan de slag kan gaan via het Terrascope platform. openEO elimineert namelijk de complexiteit van big data processing voor de eindgebruiker. Zowel deze eindgebruiker als data provider hebben voordeel aan de gestandardiseerde openEO API tussen beiden.

Als eindgebruiker moet je niet langer werken in een externe omgeving met virtuele machines of andere rekenclusters, maar kan  je vanuit jouw eigen vertrouwde lokale omgeving werken met behulp van de gewenste programmeertaal: Python/Jupyter, R of JavaScript of zelfs met web-apps of mobiele apps. In Terrascope geeft openEO toegang tot een rekencluster met 4300 cores, met behulp van eenvoudig te schrijven Python-scripts. Het integreert de meeste datasets op het Terrascope-platform en voegt zelfs nieuwe toe.

De gestandaardiseerde openEO API stelt je ook in staat om eenvoudig te schakelen tussen verschillende providers of backends, profiterend van de uniforme aanpak wat betreft de data-catalogus, verwerkingsmodel via zogenaamde “datacubes”, batchtaakbeheer, enz. De openEO API en clientbibliotheken maken het ook mogelijk om uw verwerkingsworkflow te integreren in andere toepassingen en stroomlijnen de overgang van experiment naar productie.

 

Webinar 30 maart 2021

Beeldverwerking voor aardobservatie vereenvoudigen met behulp van openEO

  • Programma:
    Wat is openEO en hoe kan openEO uw workflows voor beeldverwerking vereenvoudigen.
    Introductie van de openEO Python (client) bibliotheek en hoe deze de openEO API toegankelijk maakt.
    Demo van openEO op het Terrascope platform inclusief operationele use cases, voornamelijk met behulp van de openEO Python bibliotheek
  • Doelpubliek: wetenschappers die geïnteresseerd zijn in big Earth observation datasets en beeldverwerking. De demo's en voorbeelden richten zich op de openEO Python-client bibliotheek in een Jupyter-notebook context. Een basiskennis van Python is zeker interessant maar niet verplicht.
  • Taal: deze webinar werd gepresenteerd in het Engels

Webinar recording

Vereenvoudigen van beeldverwerking voor aardobservatie met behulp van openEO

Herbekijk hier de opname van onze webinar 'Vereenvoudigen van beeldverwerking voor aardobservatie met behulp van openEO' of deel het met uw netwerk.

 

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!