Terrascope's connectie met openEO en Copernicus Data Space Ecosystem

Lokale en regionale gebruikers en gemeenschappen ondersteunen

Iets meer dan een jaar geleden lanceerden ESA en de Europese Commissie het Copernicus Data Space Ecosystem (CDSE). Dit is het publiek platform voor toegang tot de gegevens van de Copernicus Sentinel-satellieten.

CDSE is een belangrijk ecosysteem om te connecteren met gedecentraliseerde 'verbonden' EO-platformen zoals het Belgische Collaborative Ground Segment Terrascope. Terrascope zal de centrale CDSE-infrastructuur optimaal gebruiken en functioneren als een van de gedecentraliseerde plaformen om lokale en regionale gebruikers vlot te ondersteunen.

Terrascope heeft als doel het aanleveren van open-source satellietgegevens en verwerkte datasets en diensten tot ten minste eind 2028 en is essentieel om lokale en regionale gebruikers te betrekken en hen hands-on te ondersteunen om het echte potentieel van aardobservatiegegevens te laten zien.

Dennis Clarijs, program manager platforms & services bij VITO Remote Sensing en project manager van Terrascope, legt uit hoe we het gebruik van aardobservatiegegevens en -diensten ondersteunen en hoe CDSE ernaar streeft om verbinding te maken met downstream nationale platforms zoals Terrascope met behulp van openEO. Lees de volledige blog 'The Copernicus Data Space Ecosystem, a game changer in the world of EO' en ontdek meer over de connectie tussen Terrascope en het Copernicus Data Space Ecosystem om de beschikbare infrastructuur ten volle te benutten, de nadruk te leggen op lokale gebruikersmogelijkheden en geavanceerde technologieën zoals AI te gebruiken.
 

lees meer

blijf op de hoogte!
abonneer op onze nieuwsbrief
nieuwe perspectieven

Blijf op de hoogte!